Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Redens fysiske omgivelser

Herunder er en række mere eller mindre tilfældige billeder af burene, hjemmesyede køjer, udstyr, aktivering osv.

Som grundfoder får vores tamrotter Altromin Maintenance, specielt udviklet til rotter og mus (laboratorie-). På den måde er jeg sikker på, at de får hvad de har brug for, i de rette forhold, og ikke kan sortere i maden. Som godbidder får de desuden kattetørfodder, hundekiks, solsikkefrø, ukogt pasta, nødder og selvfølgelig en masse andet forskelligt, vi lige har i køkkenet, som de kan tåle.Drengenes tower, maj 2011.


En bunke hjemmesyede dobbeltkøjer af gamle håndklæder.


Hjemmesyet aflang hule med to ind-/udgange.


Fødselsdagsgave til min ekskæreste, til hans piger.


Nyvaskede sputniks til drengeburet.


Begge towers, pigerne til venstre og drengene til højre, maj 2011.


Drengenes bur i lilla tema, februar 2012.


Drengenes bur i sort tema da Rommy lige var død, april 2012.


Tamrotterne i Hedvig's Rotterede har ind til for nylig boet i to Furet Towers, ét til pigerne og ét til drengene. Jeg har valgt dette bur, fordi det har en god størrelse, og mange gode indretningsmuligheder. Desuden kan jeg rigtig godt lide lågernes størrelse og placering, og de muligheder dette giver. Da min drengegruppe skrumpede (af naturlige årsager) valgte jeg at halvere buret, så de nu går i et Furet XL.

Herover drengenes bur, marts 2013. I skrivende stund består gruppen af kun tre knægte.

Til højre, pigernes bur, samme dag. Det blev to lidt små køjer i toppen denne gang, men de plejer alligevel at ligge i een stor bunke, så det generer dem næppe, for en enkelt uge.

Jeg har købt et Royal Suite. Jeg er ikke helt stolt af at indrømme det, fordi jeg ellers længe har holdt fast i, at det ikke kan være så godt som mange påstår, i forhold til mine trofaste Furet Towers. Men da jeg faldt over et rigtig godt tilbud vandt nysgerrigheden - jeg måtte selv teste det.


Herover er til venstre suiten som det blev indrettet aller første dag, før pigerne flyttede ind (start august 2013). Til højre er nyeste version (slut september 2013), hvor de for første gnag nogensinde ikke har nogen stofkøjer, da de lige for tiden er frygteligt destruktive. Jeg forbarmer mig nok og giver dem køjer igen i næste uge.


Jeg er stadig ikke helt sikker på hvad jeg synes om suiten. Jeg kan godt gå med til at den ekstra adgang lågerne giver, vejer op for de mere begrænsede indretningsmuligheder. Men der er nogle helt basale fejl i designet jeg har svært ved at snuppe. Den største er bundbakkerne; at man laver bakker i plast der er let og underholdende at tygge i stykker, giver dem et fjollet lille buk i kanten, der ikke holder strøet inde, men gør det let at få fat med tænderne, og ikke lader dem nå helt ud til kanten, så strøet rigtig kan forlade buret. Som prikken over i'et har man så valgt at spare fire tremmer væk på bundene under bakkerne, så når der først er gnavet gennem bakkerne kan unge totter komme igennem og ud af buret. Undskyld jeg siger det, men det er sgu ikke gennemtænkt.


Herover demonstrerer Hulda mit nyeste indkøb, et æbleformet, fladbundet dørslag, ophængt i kæder, så det fungerer som en velventileret plastikkøje.


Tøsernes suite og knægtenes tower, slut august 2015.HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen